Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnota obrazu bez rámu?

Od: umeni odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, mám doma cený obraz a chtěl bych ho prodat. Mám ale problém, obraz se mi nelíbí, proto bych ho chtěl prodat, ale rám a sklo bych chtěl nechat. Má hodnotu i ten rám a to sklo při případným prodeji? Je vůbec možné to prodat jenom tu kresbu bez toho rámu a jde to sundat?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Samozřejmě, že to jde. Je potřeba zajít do speciálního obchodu, starožitnictví. Fotka by nebyla? ;) Je to akvarel nebo grafický list?

umeni
hodnocení

Fotku sem hodím v co nebližší době, až budu mít možnost ho vyfotit... Jinak vím, že ten obraz má vysokou hodnotu nechal jsem si ho ocenit, ale vůbec nevím, jestli by měl i nějakou hodnotu bez toho rámu a skla, prostě jenom samostatný obraz. A ted momentálně ani nevím, zda jde sundat z toho ramu. Ale měl by jít, že ano?

Nedělejte to. Starý rám nebudete moci použít v takových rozměrech, budete ho muset za velké peníze nechat rozebrat a to se rádo poškodí a nikomu se do toho nechce. Budete rám skladovat za skříní a já nevím kde a stejně ho nepoužijete. Vlastní zkušenost. *jasne*

umeni1
hodnocení

Aha, takže abych ten obraz vyndal z toho skla a rámu, tak budu muset zaplatit velké peníze, to si neudělám sám doma za minutu? Jinak mám jeden obrazek, ktery by se mi do toho vešel, takže nic skladovat nebudu... Jinak děkuji za radu :)

Souhlasím s tím, že starý rám může skončit někde za skříní, ale nesouhlasím s drahým rozebíráním. Každý rám je sice trochu jiný, rámovat musí rámař, ale vyjmout plátno nebo i kresbu bývá jednoduché,

umeni
hodnocení

Dobrý den, rám mi vážně nebude ležet někde za skříní, jak už jsem zde psal jiným rádcům, dám do něj jiný obraz o stejné velikost. Takže jediné co mě zajímá je, zda je to tedy těžké vyjmout obraz z rámu a dát tam jiný obraz o stejných rozměrech a zase ho pověsit na zed...

Asi takhle: Já bych to uměla. Vaše nejistota mě ale vede k závěru, že pro vás bude nejjednodušší navštívit rámařství a tam zadat tři úkony.

vyjmout první dílo z rámu

vsdadit do rámu jiné dílo

na první dílo vybrat vhodý rám a a nechat zarámovat

Možná v rámřství objevíte rám podobný tomu, co máte. Pak by body 1 a 3 odpadly. V každém případě si nechte od rámařů poradit, mají pro výběr "oko".

umeni
hodnocení

Já bych to taky nejspíš dal, ale nevím, jestli mám očekávat, že to bude něco těžce dobitelné nebo naopak...

hodnocení

0x

Pokud už máte obraz oceněný a někdo vám sdělil, že je hodnotný, tak je opravdu hodnotný jen obraz. Rám a zejména sklo se už do ceny prakticky nepočítají. Vyrámování by mělo být velmi jednoduché, pokud se na to necítíte, dejte sem i fotku zadní strany. Možná je to celé přelepeno papírem, možná jsou tam jen dřevěné kolíčky...

Jdou díla, u kterých je rám hodnotnější než obraz sám, ale to by vám zřejmě řekl už první hodnotitel.

Jinak ve výtvarném umění mají slova obraz a kresba každé jiný význam, ale to teď necháme, to je v tuto dobu zřejmě podružné.

hodnocení

0x

Obraz se z trámu vyjmout nechá. Pokud ho nechcete poškodit, zajděte s ním do rámařství, tam Vám ho odborně vyndají.

Ale prodávat samotný obraz se mi nezdá nejlepší. Obraz tvoří s rámem celek, vypadá to estetičtěji a také při prodeji byste za to jistě utržil víc, než za samotný obraz. Na pohled by to bylo určitě hezčí a to by kupující ocenil.

Navíc, k čemu Vám bude samotný rám? Ke každému obrazu se hodí něco jiného a také každý obraz má jiný rozměr. Takže pochybuji, že by se Vám hned zase rám na něco jiného hodil.

Pokud chcete prodávat, prodejte to vcelku. Jaga.

doplněno 05.02.13 12:42:

V rámařství Vám obraz vyndají zadarmo, jsou-li seriózní, jinak si myslím, že budou chtít tak max. 50 korun.

umeni1
hodnocení

Dobrý den, právě že mám obraz který by se mi v tom rámu líbil více a také má úplně ty samá rozměry. Jinak co se týče toho obrazu, který bych prodával tak ten bych nechal samozřejmě zarámovat, neprodával bych ho samotně. Jenom akorát nevím, zda lze ten obraz vyjmout jednoduše během pár vteřin doma, nebo jestli s ním musím zajít někam, kde se na to specializují...

umeni
hodnocení

A ještě by mě zajímalo, kdybych časem si chtěl dát udělat nějaký obraz, tedy vytisknout do toho rámu, šlo by to?

No, právě! Vyndat ho z rámu je snadné. Ale zasadit jiný obraz, jiných rozměrů, to už bude složité. To, o čem píšu je to, že když tam budete chtít zasadit obraz jiných rozměrů, budete muset rám rozebrat a kousek někde odříznout. Málokdy je starý rám úplně celý dřevěný. Většinou je to upravená patinovaná sádra, která se vydrolí. I čistě dřevěný, když se odlomí tříska, byrvu už nevyspravíš.;) Ten původní je grafický list nebo pastel nebo akvarel?*hej*

umeni1
hodnocení

Tak to nevím, zda je to akvarel, pastel nebo grafický list. Jak bych to poznal? Jinak k tomu rozměru, asi si špatně rozumíme, nechám ten obraz případný potom vytisknout podle rozměrů toho rámu... To jde přeci, že ano?

Dost si pletete pojmy. Neberte to jako pohanu, nejste sám. Ale pak se na dálku špatně radí.

Jestli by to šlo... Jistě, všechno jde, když se chce.

Z rámu vyndáte původní dílo. Protože píšete i o skle, pravděpodobně to nebude na plátně, sololitu ani ničem jiném tvrdém. Pokud snad ano, tak si dobře změřte a zapište rozměry.

Pravděpodobnější je, že z rámu vyjmete akvarel vsazený v papírové paspartě. I u ní si změřte rozměry.

Nové dílo - pokud by mělo jít o tisk, tak je skoro celá anabáze s rámem zbytečná, tisk nemá žádnou hodnotu, ale budiž.

Pokud vám někdo na zakázku něco namaluje olejem, tak nejlépe na sololit, a to přesně těch rozměrů, které jste si dříve naměřil. Pokud bude nové dílo akvarel, grafický list nebo dokonce zmíněný tisk, kupte si novou paspartu, stejně velkou jako byla předchozí, nebo mírně větší, dá se oříznout.

Případné další dotazy ráda zodpovím, ale už pomocí vnitřní pošty.

jabraka*
hodnocení

0x

Hodně názorů,ale pravda je trochu jinde.Pokoušel jsem se před vánoci koupit vnučce konkrétní obraz.Samozřejmě kopii známého pohledu Paříž a Aifelovka.Samotná reprodukce byla bratru do 1000 Kč.Šokovala mě ale cena zarámované reproduhce - 4500Kč.

Takže asi ten rám může mít vyšší hodnotu jako obrázek.Nejdříve si to ověř!

JABRAKA

umeni
hodnocení

Dobrý den, zasílám foto toho obrazu zezadu. Sundat z rámu a toho skla zvládnu v pohodě, těd mě už jenom zajímá, zda se dá sehnat i stejný plátno, jako je toto (nebo vlastně na čem to je) o rozměrech 90x60 a na něj si nechat vytisknou jiný obraz?

Hodnota obrazu bez rámu?

Konkrétní zakázku konzultujte třeba tady:

tisk-fotografie.cz/...

Případně si zadejte do Googlu "tisk na plátně"a vyberte si podle bydliště jinou provozovnu, případně se osobně zeptejte v nejbližší tiskárně.

Tiskárna v odkazu nabízí i nestandardní formáty, plátno o rozměru 60 x 90 cm by tedy jistě sama připravila.

Napnuté plátno nabízí prodejny výtvarných potřeb, třeba tato nabízí rozměry 60 x 90 cm.

simunkova.cz/...

Plátno je ale šepsované, tedy připravené pro malbu. Nevím, jestli se šepsuje i pro tisk.

Zvažte, jaká fotografie se bude k rámu opravdu hodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]